20110411
Fernet Branca
1845 urtean, Milan hirian, Santo Tomaso eliza ondoan. Bernardino Branca famazialariak belarrak, azalak, zailak eta fruituak nahasten zituen eta edari digestibo bat sortu zuen: Fernet Branca. Urte horretan bertan ireki zuen lehenengo lantegia Corso di Portan.
1860 eta 1892 bitartean, edaria ezaguna egin zen, ez Italian bakarrik, Europan osoan baizik. Eta sari ugari irabazi zuen.
En 1893 urtean, Leopoldo Metlicovitz artistak “arrano-botila-mundua” isiologoa asmatu zuen.
Garai horretan 40 herritan baino gehiagotan saltzen zuten, eta Amerikara esportatzen hasi zen.
1925 eta 1934 bitartean Buenos Airesen, Saint Louisen (Frantzia), Stuttgart–en (Alemania) eta New Yorken fabrikatzen hasi zen, baina landare-estraktua Italiatik bidaltzen zuten.
1965ean, Milanen jaio zen Brancamenta.
1982. urtean, Tortuguitan, Buenos Aires probintzian, Fratelli Brancak lurpeko upeltegi modernoa eraiki zuen.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario