20081020

Sagar kruxpetak


Arrautzak eta esnea irabiatu behar dituzu.

Gero, azukrea jarri eta berriro irabiatu.

Hemen irina jarri behar duzu eta orea egingo duzu.

Sagarrak garbitu eta txikitu behar dituzu .



Sagarrak oreari nahastu.

Gero ore zatiak frijituko dituzu.

Kruxpeta frijituak azpilean, bandejan, jarri eta gainean bota azukrea.

5 comentarios:

Oker dijo...

Sagar-kruxpetak
Egin choux pasta, emon forma pastelgintzako espatula batean, eta zatitu beste espatula bategaz. Bota zatiak olioa 170 ºC-tan eukiko dauan zartagin edo ontzi elektriko batera. Frijitu ahala, choux pasta puzten eta gorritzen joango da. Kruxpetak eginda egongo dira barrutik hutsik dagozanean. Atera zartaginetik eta jarri sukaldeko paper xurgatzailearen gainean, soberan dagoan koipea xukatzeko. Prestatu pastel-krema bat eta ahalik eta azkarren hotzituko dogu. Era berean, sagar-konpota bat egingo dogu. Horretarako, gurina eta dadotan zatitutako sagarra jarriko doguz, egiten itxi, egitura krematsua lortu arte eta nahastu (hotza dagoanean) pastel-kremaregaz kopuru berean. Kruxpetak betetzeko ziztagailua erabiliko dogu eta bete ondoren, azukre-aletatik pasatuko doguz, kruxpeta kanpotik azukrez blai egoteko.

Oker dijo...

Sagar-kruxpetak
Egin choux pasta, emon forma pastelgintzako espatula batean, eta zatitu beste espatula bategaz. Bota zatiak olioa 170 ºC-tan eukiko dauan zartagin edo ontzi elektriko batera. Frijitu ahala, choux pasta puzten eta gorritzen joango da. Kruxpetak eginda egongo dira barrutik hutsik dagozanean. Atera zartaginetik eta jarri sukaldeko paper xurgatzailearen gainean, soberan dagoan koipea xukatzeko. Prestatu pastel-krema bat eta ahalik eta azkarren hotzituko dogu. Era berean, sagar-konpota bat egingo dogu. Horretarako, gurina eta dadotan zatitutako sagarra jarriko doguz, egiten itxi, egitura krematsua lortu arte eta nahastu (hotza dagoanean) pastel-kremaregaz kopuru berean. Kruxpetak betetzeko ziztagailua erabiliko dogu eta bete ondoren, azukre-aletatik pasatuko doguz, kruxpeta kanpotik azukrez blai egoteko.

Oker dijo...

Osagaiak 4 pertsonenzako

Golden sagarra
200,00 gr
Gurina
40,00 gr

Oinarrizko pastel-krema
Arrautza
2,00 ale
Uruna
0,04 kg
Esnea
0,40 l
Azukrea
80,00 gr
Kanela
0,40 gr

Oinarrizko krema ingelesa
Azukrea
80,00 gr
Esne esterilizatua
0,40 l
Gorringoa
4,00 ale

Choux pastarako orea
Ura 120,00 ml
Kremak egiteko margarina 48,00 gr
Behe-mailako uruna 0,07 kg
Arrautza 2,00 ale
Gatz fina 4,00 gr

Oker dijo...

Osagaiak 4 pertsonentzako

Golden sagarra
200,00 gr
Gurina
40,00 gr

Oinarrizko pastel-krema
Arrautza 2,00 ale
Uruna 0,04 kg
Esnea 0,40 l
Azukrea 80,00 gr
Kanela 0,40 gr

Oinarrizko krema ingelesa
Azukrea 80,00 gr
Esne esterilizatua 0,40 l
Gorringoa 4,00 ale

Choux pastarako orea
Ura 120,00 ml
Kremak egiteko margarina 48,00 gr
Behe-mailako uruna 0,07 kg
Arrautza 2,00 ale
Gatz fina 4,00 gr

Oker dijo...

Osagaiak 4 pertsonentzako

Golden sagarra 200,00 gr
Gurina 40,00 gr

Oinarrizko pastel-krema
Arrautza 2,00 ale
Uruna 0,04 kg
Esnea 0,40 l
Azukrea 80,00 gr
Kanela 0,40 gr

Oinarrizko krema ingelesa
Azukrea 80,00 gr
Esne esterilizatua 0,40 l
Gorringoa 4,00 ale

Choux pastarako orea
Ura 120,00 ml
Kremak egiteko margarina 48,00 gr
Behe-mailako uruna 0,07 kg
Arrautza 2,00 ale
Gatz fina 4,00 gr