20100517

Argentinako ohitura gastronomikoak




Hauk dira Argentinako ohitura gastronomito nagusiak: asadoa, matea eta "dulce de leche"-a. Gure ohiturakk inmigrazioaren eta bertako elikagaienen (adibidez artoleak eta patatak) emaitzak dira.

Lehenengo, XV mendean ohitura guztiak Espainiakoak ziren: " puchero" eta "chocolate con churros" esaterako. Orain ere oso gustatzen zaigu horiek jatea.

Ondoren etorkinek bere ohiturak ekarri zituzten. Etorkin gehienak italiarrak eta espainiarrak ziren. Italiatik pastak ekarri zituzten, tagliatelle eta ravioli. Orain igandean jatea da gure ohitura.

Esan behar da"Sorrentino”ak Argentinako asmakizuna direla."Milanesa napolitana" ere bai. Tucumango Nápoles jatetxean asmatu zuten.

Pizzak eta enpanadak ere gureak dira orain.

Ezaguneneak haragi-enpanada dira. Artoa duten enpanadei "humita" esaten diegu.

baina ohiturarik garrantzitsuena matea da.


No hay comentarios: