20090604

Esne-gozokia (dulce de leche)


Osagaiak: Esnea (lau litro); Azukrea (kilo bat); Banilla; Sodio bikarbonatoa.



1) Aukera ezazu lapiko handi bat, ertz altuekin. Isuri esnea eta irakin, eta gero, eragin solidoak.
2) Erants itzazu azukrea, sodio bikarbonatoa eta banilla (usaingozatzeko). Jarri su sendoan. Esnea irakiten hasten denean, nahas ezazu koilararekin.
3) Laga gozokia irakiten, eta eragin ezazu ez itsasteko
4) Irakiten duenean, gozokiak kolorea hartuko du. Lodia nabari baduzu, atera sutatik, eta iraul ezazu pixka bat plater txiki batean. Hotz eta proba ezazu.
5) Gustatzen bazaizu, atera lapikoa sutatik, eta hotz ezazu. Gozokia hozten denean, sendoa izango da. Gorde eta goza ezazu!

No hay comentarios: