20090604

Bakailaoa Bermeoko eran



- 400 gr. Bakailao siku

- Tipula txiki 1

- Berakatz 1

- ¾ katilu tomate frijitu

- 100 gr. piper

- 3 koilarakada oliba olio

- 2 koilarakada ardo zuri

- Gatza gustura



Prestaketa

- Ipin ezazu bakailaoa uretan 48 orduz. Ura aldatu behar duzu gutxienez hirutan.

- Hustu ezazu bakailaoa . Atera itzazu arantzak eta larrua.

- Zuritu itzazu tipula eta berakatza, ostean zati ezazu zati txikietan.

- Ipin itzazu beirazko kazola batean tipula, berakatza eta olioa.

- Frijitu 4 minutuz.

- Gehitu itzazu tomate frijitua, piper zatitua, bakailaoa eta ardoa.

- Astiro-astiro nahastu eta kazola estali 5 minutuz.

- Mustatu ezazu eta gatza ezazu gustura


No hay comentarios: